Facebook Bloglovin'
Add meg Gratis Design

april 2013

Å flytte ut som 15-åring

Nå til høsten er det sikkert en del av dere som skal flytte bort for å gå på skole. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan det var for meg når jeg flyttet hjemmefra, bare 15 år gammel. 

Jeg skal ikke lyve. Det var hardt. Det er noe av det hardeste jeg noen gang har gjort. Til å begynne med så tenkte jeg at det var deilig å endelig flytte ut, og at det var helt konge å bestemme over meg selv. Men jo lenger tid det gikk, jo hardere ble det. Hjemlengselen kom, og jeg syns det var tøft å være alene. Jeg hadde jo selvsagt noen venner jeg kjente fra før av dit hvor jeg flyttet, men det ble fortsatt ikke det samme. Jeg savnet mamma, og jeg savnet tryggheten med det å være hjemme. Ofte gren jeg meg i søvn av hjemlengsel, og jeg begynte å skli ut av skolen. Den dag i dag lurer jeg fortsatt på hvordan jeg i det hele tatt klarte å bestå det året. Jeg var jo mer på hybelen enn jeg var på skolen. Første året mitt var helt klart det tøffeste! Jeg hadde mange mørke dager, og dager hvor jeg ikke orket å reise meg opp av sengen. Det var også rart å måtte lage maten sin selv, vaske klærne sine selv, holde en hel leilighet ryddig og det å handle. Det å måtte tenke på økonomien, hva jeg hadde råd til og ikke, var nytt for meg. Jeg hadde jo aldri måttet handle inn mat til matpakker, middager og andre ting. For å si det slik så gikk det mye i drittmat, hehe. Men det tøffeste med det å flytte ut var definitivt det at mamma ikke var der om det skulle være noe. 

Når jeg begynte andre året mitt ble ting bedre. Jeg hadde ikke så mye hjemlengsel lenger, og var blitt vant til det å stå på mine egne ben. Jeg hadde jo fortsatt mørke perioder hvor ting var tøffere, men ikke like mye som før. Ting gikk oppover! Jeg klarte meg alene, og kjente at det ikke var like tøft som før. Ikke vet jeg hva som skjedde, men det bare ble slik. Året gikk, og jeg klarte meg bra. Tredje året er her, og ting er fortsatt bra. Jeg klarer å stå på mine egne ben, jeg klarer å ta ansvar for meg selv og jeg gjør bevisste valg. Jeg er blitt voksen, rett og slett! Alt i alt så er jeg glad for at jeg flyttet ut så tidlig. Jeg hadde nok ikke vært den personen jeg er i dag hvis ikke, og jeg tror ikke jeg hadde vært så ansvarsfull (om jeg kan si det). Og til dere som skal flytte ut nå til høsten så vil jeg si en ting: Vær forberedt på at det ikke er en dans på roser, selv om det kan være ganske kjekt å bo for seg selv. 

Har du flyttet hjemmefra enda? 

En utfordring til dere!

Jeg er så lei av alle komplekser folk går rundt å har. Noen mener de er for feite, noen mener de er for tynne, noen mener de har for små lår mens andre klager over for breie hofter. Jeg er også lei av de kompleksene jeg har selv. 

Er det en ting vi ikke er flinke nok til, så er det å sette pris på oss selv. Vi klager og klager over det negative vi ser i speilet. Vi studerer oss selv, tenker og forbanner oss. "Hva om magen min bare var litt flatere", "Hva om jeg bare hadde litt mer former". Noen som kjenner seg igjen? Jeg gjør. Vel, nå er det nok. Jeg er herved ferdig med å tenke negativt når jeg ser meg selv i speilet. Det kommer jo ingenting godt ut av det! Jeg blir jo bare mer og mer usikker på meg selv, og jeg bryter jo bare ned den lille selvtilliten jeg har igjen. Nå er det slutt, jeg orker ikke mer av det. 

Fra nå av skal jeg begynne hver eneste dag med et smil til meg selv i speilet. Jeg skal si en positiv ting om meg selv, til meg selv. Jeg skal lære meg å sette pris på meg, som den personen jeg er! Jeg skal lære å elske meg selv. Jeg vil tro det kommer mye mer positive ting ut av dette, enn hva det gjør ved å bryte seg selv ned. Jeg vil også utfordre deg til å gjøre det samme! For hva kan det egentlig skade å prøve? Alle er perfekte slik som de er, vi må bare lære oss å tro på det. 

Er du med? 
Del gjerne innlegget videre, så andre også får muligheten til å være med!  

Jeg er en jente på 18 år som går siste året mitt på VGS i en liten kommune som heter Etne. Her på bloggen kan du lese om hverdagen min, og ting jeg interesserer meg for. Jeg kan kontaktes på kristiin_94@hotmail.comInstagram

Annonser


ch1ll.no - Den nye blogglistench1ll.no - Den nye blogglisten
hits