Facebook Bloglovin'
Add meg Gratis Design

life

Kjære voldtektsmann

Er du klar over hva du gjør med livene til de du voldtar? Er du klar over at mange ikke klarer å gå tilbake til en vanlig hverdag? 

Hvorfor ødlegger du livene til disse personene, når det faktisk finnes andre måter å tilfredsstille behovene dine på? Greit nok at prostitusjon er både ekkelt og ulovelig, men jeg vil uansett si at dette må være bedre enn å ødlegge livet til en eller flere uskyldige personer! Hvis du voldtar noen så går det ikke an å ta det tilbake. Du må leve med det valget hele livet, samtidig som også de rundt deg vet hva du har gjort. Du ødlegger ikke bare andres liv, men også ditt eget! Og for hva? Så du kan tilfredsstille behovene dine den ene dagen? Er det virkelig verdt det? Vil du virkelig at familien og vennene dine skal se ned på deg resten av livet ditt? Og har du virkelig samvittighet til å ødlegge livet til en annen person? Personen du utsetter dette for kommer mest sannsynlig til å slite med dette hele livet sitt. Personen kommer til å slite med angst og frykt, som en følger av hva du gjorde. H*n kommer til å klandre seg selv for at det skjedde, ikke få sove om natten og for å ikke nevne få problemer med nærhet senere i tid. Dette gjør det vanskelig for personen å kunne få til et forhold, og det kan gjøre at personen blir ensom og enda mer deprimert. Jeg spør så igjen: Har du virkelig samvittighet til å gjøre dette mot en annen person? 

Tenk over hva du faktisk gjør! 

"Du er for tynn, legg på deg"

I dagens samfunn er det både frekt og ufølsomt å kalle noen feit eller overvektig, men det mange ikke tenker på er at det kan være like frekt og ufølsomt å kalle noen tynn. 

Hvis jeg hadde gått bort til en person å sagt "Herregud så feit du er" så hadde den personen og personene rundt h*n hugget av meg hodet, men hvis jeg hadde gått bort til en annen person å sagt "Herregud så tynn du er" så hadde det vært ok i andre sine øyner. Hvorfor er det slik? Hvorfor tror folk at dette er greit? Jeg kan, med hånden på hjertet, si at dette sårer minst like mye.

Jeg fikk ofte høre setningen "du er for tynn", og fikk kanskje oftere beskjed om å legge på meg, når jeg vokste opp. Jeg husker det var værst i gymtimer og svømmetreninger, spesielt i garderoben. Jeg gikk ofte inn å skiftet klær på toalettet fordi jeg ikke ville at andre skulle se kroppen min. Jeg var redd for kommentarer, og jeg følte meg fæl fordi jeg var tynn. Dette var spesielt fra jeg var 11 til jeg var ca 15, men det hender faktisk enda at jeg har dager hvor jeg heller skifter på toalettet enn sammen med de andre.


Den dag i dag er jeg stolt over kroppen min, men har fortsatt dager hvor jeg bare har lyst å gjemme meg bort i store klær.

Hvorfor er det ok å si setninger som gir jenter slike kroppskomplekser, som egentlig ikke burde være der? Hvorfor er det ok å si setninger som gir jenter dårlig selvtillit som preger meste parten av oppveksten deres, mens det så absolutt ikke er ok å si setninger som gir en annen jente samme komplekser? Er det virkelig ok at en jente på 11 år skal begynne å få kroppskomplekser fordi hun konstant får høre at hun er for tynn, og at hun må legge på seg? NEI, det er det ikke! Det er ikke ok å si til noen at de er for tynne, heller ikke at de er for tykke. Det er like sårende for en person som er tynn å få påpekt det, som det er for en person som er overvektig å få påpekt det. 

Har du tenkt over dette før? 

Jeg er en jente på 18 år som går siste året mitt på VGS i en liten kommune som heter Etne. Her på bloggen kan du lese om hverdagen min, og ting jeg interesserer meg for. Jeg kan kontaktes på kristiin_94@hotmail.comInstagram

Annonser


ch1ll.no - Den nye blogglistench1ll.no - Den nye blogglisten
hits