Facebook Bloglovin'
Add meg Gratis Design

Å flytte ut som 15-åring

Nå til høsten er det sikkert en del av dere som skal flytte bort for å gå på skole. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan det var for meg når jeg flyttet hjemmefra, bare 15 år gammel. 

Jeg skal ikke lyve. Det var hardt. Det er noe av det hardeste jeg noen gang har gjort. Til å begynne med så tenkte jeg at det var deilig å endelig flytte ut, og at det var helt konge å bestemme over meg selv. Men jo lenger tid det gikk, jo hardere ble det. Hjemlengselen kom, og jeg syns det var tøft å være alene. Jeg hadde jo selvsagt noen venner jeg kjente fra før av dit hvor jeg flyttet, men det ble fortsatt ikke det samme. Jeg savnet mamma, og jeg savnet tryggheten med det å være hjemme. Ofte gren jeg meg i søvn av hjemlengsel, og jeg begynte å skli ut av skolen. Den dag i dag lurer jeg fortsatt på hvordan jeg i det hele tatt klarte å bestå det året. Jeg var jo mer på hybelen enn jeg var på skolen. Første året mitt var helt klart det tøffeste! Jeg hadde mange mørke dager, og dager hvor jeg ikke orket å reise meg opp av sengen. Det var også rart å måtte lage maten sin selv, vaske klærne sine selv, holde en hel leilighet ryddig og det å handle. Det å måtte tenke på økonomien, hva jeg hadde råd til og ikke, var nytt for meg. Jeg hadde jo aldri måttet handle inn mat til matpakker, middager og andre ting. For å si det slik så gikk det mye i drittmat, hehe. Men det tøffeste med det å flytte ut var definitivt det at mamma ikke var der om det skulle være noe. 

Når jeg begynte andre året mitt ble ting bedre. Jeg hadde ikke så mye hjemlengsel lenger, og var blitt vant til det å stå på mine egne ben. Jeg hadde jo fortsatt mørke perioder hvor ting var tøffere, men ikke like mye som før. Ting gikk oppover! Jeg klarte meg alene, og kjente at det ikke var like tøft som før. Ikke vet jeg hva som skjedde, men det bare ble slik. Året gikk, og jeg klarte meg bra. Tredje året er her, og ting er fortsatt bra. Jeg klarer å stå på mine egne ben, jeg klarer å ta ansvar for meg selv og jeg gjør bevisste valg. Jeg er blitt voksen, rett og slett! Alt i alt så er jeg glad for at jeg flyttet ut så tidlig. Jeg hadde nok ikke vært den personen jeg er i dag hvis ikke, og jeg tror ikke jeg hadde vært så ansvarsfull (om jeg kan si det). Og til dere som skal flytte ut nå til høsten så vil jeg si en ting: Vær forberedt på at det ikke er en dans på roser, selv om det kan være ganske kjekt å bo for seg selv. 

Har du flyttet hjemmefra enda? 

Lillian Wuttudal

12.04.2013 kl.18:46

Du har helt rett. Mange tror det blir så fantastisk å flytte hjemmefra, bestemme alt selv og sånt. Men det går ikke mange dagene før man savner mammaen sin nei :)
Har ikke fløtta enda. Skal bo hjemme første året på VGS til høsten. Flytter ut neste år med ei venninne som også flytter ut 2. året istede. Men skola er bare 45min unna hjemme, og pappa jobber der. Kommer sikkert til å bli litt vanskelig, men det er veldig kort vei hjem! Heldigvis :)

Kaisa Elise

12.04.2013 kl.18:50

kjempe bra innlegg!!

ingvild

12.04.2013 kl.18:55

flytter til høsten når jeg begynner på VGS :))

Johanna Sollund

12.04.2013 kl.19:07

Nei, skolen jeg skal gå på tar meg ca 20 min å sykle til, så jeg skal nok ikke flytte da :)

Veldig fint at du fortalte hvordan du opplevde det, har flere venner som kanskje må flytte for seg selv! :)
Jeg flyttet også hjemmefra som 15 åring, men jeg tror jeg bare var bra for meg. Det tok et par år før jeg begynte å FÅ hjemlengsel faktisk, og nå betyr familien min mer enn den noengang har gjort :-)

Line Marthinsen

12.04.2013 kl.19:30

Så bra skrevet :-)

Edel Kristina

12.04.2013 kl.19:53

Kjekt å lese av en som har erfaring! En stund til jeg skal flytte da, men likevel :) Du er sterk!

Line Flatland

12.04.2013 kl.20:01

Husker jeg følte meg så heldig ettersom jeg har både barne-, ungdomskole og videregående i byen min, så trenger ikke fytte før til høsten, jeg har også bodd ett år nå på internat, så er litt forberedt på hva som venter meg, dessuten nærmer jeg meg 20 :p men til torss for det så gruer jeg meg allerede:p

denmagiskemeg

12.04.2013 kl.20:23

Kjmepe bra skrevet. Det var godt å lese dette. Jeg har ikke flyttet ut enda, og jeg er 18 år. Jeg skal bo hjemme til jeg er ferdig med videregående skole. :) Så to år til :D

Østby

12.04.2013 kl.20:25

Har ikke flyttet ut enda, har litt lyst til å flytte det året jeg begynner på Vidregående, men tror ikke det er så smart siden jeg bare bor en halvtimes busstur fra nærmeste Vidgregående, og har enda igjen litt av 9.kl og hele 10.kl :)

Anbefales det å flytte ut når man begynner på vidregående eller bør man bli boende hjemme til man er blitt eldre?

(Fint om jeg kunne fått svar på spørsmålet mitt!!(: )
Jeg flyttet også da jeg var 15, like før jeg ble 16. Jeg flyttet ikke direkte for meg selv, men inn hos en kompis og jeg hadde bare hjemmeboer stipend å 'leve' for mens vi bodde sammen. Fikk min første hybel høsten etterpå og måtte begynne betale husleie selv, jeg slet ikke så mye med hjemlengsel pga situasjonen som gjorde at jeg flyttet ut slik jeg gjorde, men jeg lærte veldig fort dette å prioritere penger og ta ansvar for ting. Var ingen andre som betalte mat eller husleie for meg, men for meg var det en frihet å komme meg på egne ben. Har vel hatt litt bumper i veien siden den gangen, men sånn er det bare :)

Caroline :)

12.04.2013 kl.21:23

Bra skrevet! Jeg hadde aldri klart å flytte ut som femtenåring.

Skriv en ny kommentar

Jeg er en jente på 18 år som går siste året mitt på VGS i en liten kommune som heter Etne. Her på bloggen kan du lese om hverdagen min, og ting jeg interesserer meg for. Jeg kan kontaktes på kristiin_94@hotmail.com
Instagram

Annonser


ch1ll.no - Den nye blogglistench1ll.no - Den nye blogglisten
hits