Facebook Bloglovin'
Add meg Gratis Design

En fortid som et mobbeoffer

I dagens samfunn er det utrolig mange som blir mobbet, jeg har selv vært en av de, og er det noe jeg ønsker mer enn noe annet så er det at en vakker dag så kommer det til å bli slutt på all mobbing. Jeg skriver derfor dette innlegget i håp om og kanskje inspirere noen av dere til å hjelpe å få slutt på mobbingen. 

Jeg ble mobbet i flere år når jeg var liten, og det var så absolutt ikke lett. Det var dager hvor jeg gjemte meg i skogen ved huset mitt for å vente på at alle var komt seg ned på skolen, slik at jeg kunne gå skoleveien min uten å bli slengt stygge ord etter. Jeg gjemte meg også flere ganger på skolen, gjerne på toalettet, slik at jeg slapp å være ute i friminuttene blant de som var "ute etter meg". Jeg latet også flere ganger som at jeg var syk, bare for å få en pause. Rett og slett fordi jeg ikke orket mer av det. Folk slengte stygge ord mot meg, bare for å såre, uten at jeg forstod hvorfor. Noen ganger utviklet det seg også til fysisk vold. Setningen jeg har tenkt mest i livet mitt, og som gjentok seg selv i hodet mitt hver dag i den perioden, var "hvorfor meg?". Jeg klarte aldri å skjønne hva jeg hadde gjort gale, hvorfor det var akkurat meg de hakket på, og jeg skjønner det fortsatt ikke. Nå i dag tenker jeg veldig sjeldent på det, men på den tiden var det alt som stod i hodet på meg. "Hvorfor meg?" Det som gjorde alt dette verst var nok det at jeg følte jeg ikke kunne snakke med noen om det. Jeg hadde "venner" som bare var venn med meg de dagene når andre ikke mobbet meg, men med en gang noen startet mobbingen så endte det opp med at disse så kalla vennene mine gikk i mot meg og ble med på mobbingen. Jeg følte derfor at jeg ikke kunne snakke med de, jeg ville heller ikke skuffe mamma med å komme hjem å fortelle henne hva datteren hennes egentlig gikk gjennom, og lærerne kunne jeg bare glemme. De så flere ganger hva jeg gikk gjennom, men det ble aldri gjort noe med. 

Hverdagen som et mobbeoffer var så absolutt ikke lett, og det var dager hvor jeg ønsket at jeg ikke levde lenger. Jeg ville bort, ville ikke gå gjennom det mer. Jeg begynte med selvskading, som etter hvert førte til at jeg gjorde tanker om selvmord til en realitet. Det er et mirakel at jeg faktisk sitter her den dag i dag å skriver dette. Jeg kom meg heldigvis ut av dette med livet i behold, og som en jente mye sterkere enn hva jeg var før.Slik er det dessverre ikke for alle, og jeg ber dere om å ta dere noen minutter å tenke på om dere kanskje kjenner noen som blir mobbet. Hvis dere gjør det så vær så snill å prøv å gjør noe med det. Gi personen et smil, si hei eller spør om personen vil være med å finne på noe. Selv om det kanskje ikke virker som en stor ting for deg, så lover jeg deg at denne personen kommer til å sette stor pris på det! Og hvis det er noen av dere som leser dette som blir mobbet så vil jeg gjerne si; stay strong. En dag kommer det til å gå oppover. 

Be the change you want to see in the world.

Sofie Wilhelminee

06.01.2013 kl.10:37

Fint innlegg! jeg har blitt mobbet mye selv så jeg vet hvordan det er :(

M a l i n

06.01.2013 kl.10:40

Jeg hater mobbing, ble selv mobbet litt.
Jeg ble også mobbet, men jeg ser positivt på det, for all den mobbingen har gjort meg til ett bedre menneske og mobberene til ett verre. Jeg sitter igjen med ett bredere syn på livet og masse erfaring, mens dem ikke klarer å se lengre enn nesetippen ^^, Så den som faktisk sitter igjen med noe er meg :)

iana.blogg.no

06.01.2013 kl.10:45

Fuck mobbing ! De er tapere, å du var for sterk for dem! En nydelig jente som deg!

isseliten

06.01.2013 kl.10:53

Uff, mobbing er så forferdelig! Jeg har vært mobbeoffer på skolen fra 2. klasse barneskolen til 1. klasse videregående! Det vil si 10 år, og det har gjort sine preg på meg. Jeg måtte på tilrettelagt mine framføringer, for jeg nektet å snakke foran klassen. Jeg kom hjem gråtende nesten hver dag, og mamma og pappa prøvde jo sitt beste (men de kunne jo ikke gå å kjefte på alle som var slemmer, for det var mange). Jeg gjemte meg bort i store klær, og da jentene i klassen begynte med sminke turte ikke jeg, fordi de kommenterte meg hele tiden. Passet på å ha langt hår som jeg kunne gjemme meg bort i, joggebukser så ingen kunne se hvor tjukk jeg er (for jeg har fått høre det så ofte). Jeg presset meg selv igjennom skolen, men fy fader for et slit! Nei mobbing er virkelig ikke morsomt! Veldig fint innlegg! Jeg er nok preget mye for livet, men jeg overlever slik det er nå (har trossalt flyttet fra stedet hvor jeg ble mobbet) :)

Åse

06.01.2013 kl.10:54

Det jeg hater mest er mobbing. Min storesøster ble mobbet tilig i 5. klasse og videre til ungdomskolen.

andrineth

06.01.2013 kl.11:08

Uff! Mobbere er noe av det værste jeg vet! og så kommer jeg innom og leser dette! Det sårer litt, for de fleste skoler er såååå i mot mobbing... men de ser ikke helt hva som skjer!!!

Siri Thomassen

06.01.2013 kl.11:27

Uff, dette var vondt å lese :(

VillaVerolu

06.01.2013 kl.11:29

Må bare starte med å si at du skriver utrolig bra og formidler et veldig viktig tema. Jeg kjente meg så godt igjen i absolutt alt du skrev og sitter med tårer i øynene. Akkurat det samme skjedde med meg. Det er helt utrolig å stygge enkelte er mot andre mennesker. Det skal sies i min situasjon og jeg håper det for deg også at du bare ble enda sterkere av det :) !

Karen

06.01.2013 kl.11:53

Jeg ble mobbet, men er ikke så mye mobbet, men blir baksnakket av de jeg er med,.. Det er ikke gøy å være den som blir mobbet.. Men sliter sykt med selvtillit og selvbilde enda ! ..

Stay strong

Ingeborg

06.01.2013 kl.12:10

Utrolig fint innlegg!

Jeg har egentlig aldri blitt mobbet for på skolen vår så er det ikke så mye mobbing, i hvert fall ikke som jeg har sett. Det er jo selvfølgelig enkelte som er mindre "populære", men ikke som bli mobbet.

fitnessl0ve

06.01.2013 kl.12:42

Fantastisk fint innlegg!!! Jeg har også en gang vært et mobbeoffer :-/ Det er ikke noe koselig for å si det sånn.

Emma Cecilie

06.01.2013 kl.13:03

Jeg kjenner meg igjenn i alt du sier, var et mobbeoffer og ble slengt dritt til, og skulket for og ta fri, og resten av det du skriver. Jeg bruker og skrive med tusj Stay Strong på håndleddet. Hjelper for meg :)

fabulousfashion

06.01.2013 kl.13:11

jeg vet akkurat hvordan du har det. Har opplevd det samme selv.
off.. så fælt :-( hater mobbing mer enn noe annet!

har trekt ut vinnerene av linkerunden! Se om det ble deg! :-)

Anonym

06.01.2013 kl.13:59

Jeg har ikke blitt mobbet... men jeg har blitt stygt behandlet som noen kan kalle mobbing

tinehovind

06.01.2013 kl.14:16

Du har et veldig godt poeng. Jeg håper også at mobbing en dag vil forsvinne helt. Selv har jeg ikke egentlig blitt mobbet noe særlig, men jeg har en lillesøster som ble mobbet gjennom barneskolen, både psykisk og fysisk, noe som gjorde at hun sluttet å gå på skolen. Hun mistet derfor veldig mye skolegang. Etterhvert på ungdomsskolen fikk hun plass på en prosjektskole med få elever og andre i lignende situasjon som henne, men det er klart det er vanskelig å gå på skolen når du ikke har lært ting tidligere - det gjør at nye ting i forskjellige fag vil være fullstendig uforståelig. Så hun har gått glipp av mye ungdomsskole også. Dermed kunne hun ikke nå i høst starte på vanlig videregående, men hun må gå noe som heter Grunnkurs. Først skal hun ta første klasse videregående over 2 år. Og så ta det videre derfra, det vil si at hun må gå mange år for å få fullført videregående! Mest sannsynlig vil det ikke være en vanlig fullført videregående utdanning slik som "alle" vi andre får. Dermed vil hun aldri kunne få en ordentlig utdannelse senere i livet heller. Mobbingen har egentlig ødelagt hele resten av livet hennes. Dessuten utviklet hun sosial angst, som hun heldigvis er kvitt nå, og det har også dratt fram autistiske trekk, og hun er nå diagnosert med aspergers syndrom.

Hun har ikke så mange venner, egentlig ingen hun henger med på fritiden osv. Det gjør meg så vanvittig trist at hun har gått glipp av "ungdomslivet" så mye..

Mye på grunn av hva som skjedde med henne har jeg startet på utdanning for å bli barneskolelærer nå, i håp om å kunne gjøre en forandring og forhindre at det skjer med flere.

Christina

06.01.2013 kl.14:16

Du har rett i alt du skriver, mobbing er forferdelig, og når de du kaller vennene dine går i mot deg, da har man ingen. OG du har rett i at lite kan hjelpe, selv på masse mer enn mobbing. Det er fint å vite at du har klart å komme gjennom, men leit å vite at det var alene. Du har bevist hvor sterk du er :)

karinagulbr

06.01.2013 kl.14:41

Er helt ening i det du skriver her! Utrolig bra skrevet og en kjempe fin blogg!!
Utrolig bra skrevet !Du har rett i alt du skriver. Mobbing er såååå forferdelig!

Emilie

06.01.2013 kl.17:08

Det er så sant og utrolig bra skrevet. Har selv vært mobbeoffer i mange mange år og det finnes lite som er vanskeligere. Nå prøver jeg alltid å se etter de som ser alene ut og hjelpe dem som trenger det.

Johanna Andreassen

06.01.2013 kl.17:10

:'(

jorfrid - fotobloggen

06.01.2013 kl.20:27

Så fint innlegg. Jeg har selv blitt mye mobbet, både på barneskole og ungdomskole, og har sletet veldig mye med selvtillit og andre ting etter dette. Det har tatt lang tid å bygge meg opp, møter jeg ukjente blir jeg nervøs med en gang. Så jeg skjønner godt hvordan du har det. Håper du har det mye bedre nå!

pusenmalin

06.01.2013 kl.21:01

da har jeg trøkket vinneren av linkerunden min, gå gjerne inn og se om det var DU som vant, gjerne gratuler vinneren :-)

du er sterk som klarer og legge ut at du er blitt mobbet osv, respekt!

avo

06.01.2013 kl.21:07

Å bli mobbet må være Forferdelig.

Maren - kommenterer tilbake

06.01.2013 kl.21:13

Oi! Jeg kan vel si at akkuratt det samme har skjedd med meg, jeg blir mobbet nesten vær dag og har bare en eneste venn jeg stoler på. Alle de andre har gått i mot meg. Om du leser alle disse lange kommentarene nedover her, så vil jeg bare si takk. Jeg tror du nettopp reddet livet mitt. Det jeg skulle gjøre i morgen forsvant egentlig bare litt nå. Kanskje jeg ikke sal prøve en gang. Så igjen takk. Har gjordt det samme som du gjorde, men tankene er der enda. Bra du skrev dette, du er sterk som klarte skrive dette. Skal nok skrive et innlegg jeg også en dag når jeg får nok selvtillit om mobbingen så folk kan forstå <3

Anonym

06.01.2013 kl.21:41

Jeg vil starte med at du er utrolig nydelig. Det virker som om du har kommet langt etter mobbingen,og det at du i det hele tatt snakker åpent om det,på denne måten,er utrolig bra ! Jeg får selv blikk,og noen få kommentarer,og det føles som helvette ! For deg,og alle andre som er blitt mobbet er det jo enda verre.

Zho blogger'n

06.01.2013 kl.21:47

For noen duster som har lite selvtilit eller vill ha oppmerksomhet gjennom andres liv , skoler burde ta mobber'e på alvor og flytte de til en annen skole! Mobbere er noe bullshit spør du meg .

chhristine

06.01.2013 kl.21:55

oj, dette hørtes ikke fint ut :( stakkars deg og stå på fremover! ikke la noen stoppe deg eller ødelegge for din fremtid :) mobbing er fælt, verste som finnes :(

kristinerosok

06.01.2013 kl.22:09

Kjempe fint innlegg. :)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:48

Sofie Wilhelminee: huff.. er ikke noe kjekt i det hele tatt..

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:48

M a l i n: ja, hater mobbing jeg også...

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:52

Mai: Ja, er slik jeg også ser på det:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:53

Ida: Helt sant at de er tapere! tusen takk:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:54

isseliten: huff, jeg føler virkelig med deg.. selv om det fortsatt sliter på deg, så ikke la det knekke deg helt:) er bra at du klarer deg nå!:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:54

Åse: huff:( er ikke noe kjekt når noen du står nær til blir mobbet heller..

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:54

andrineth: jaa, den skolen jeg gikk på hadde kampanje mot mobbing, men de gjorde ingenting allikevel!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:55

Siri Thomassen: Beklager! Det var virkelig ikke meningen at det skulle være vondt for noen å lese:(

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:56

VillaVerolu: Tusen takk for at du likte innlegget.. Og jeg beklager så mye at du kjenner deg igjen:( er så utrolig dumt at dette også er virkeligheten for andre enn bare meg, for ingen fortjener å bli mobbet! Ja, jeg ble utrolig mye sterkere av det og det er bra at det er slik for deg også!:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:56

Karen: huff..:( du fortjener ikke å ha det slik, og jeg håper du får den hjelpen du trenger!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:57

Mufash.blogg.no: Så bra at dere ikke har mobbing på skolen din!:) er ikke så mange av de skolene, så det er bra det vertfall finnes noen:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:57

fitnessl0ve: tusen takk! nei, det er ikke koselig i det hele tatt og ingen fortjener å ha det slik:/

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:58

Emma Cecilie: Så bra at du har funnet noe som hjelper!!:) jeg valgte så absolutt feil metode å komme meg gjennom dette, og er ikke stolt over det. Men jeg fikk heldigvis den hjelpen jeg trengte, og håper du får det samme:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:58

fabulousfashion: huff.. :( ingen fortjener å gå gjennom noe slikt..

Kristin Milde

07.01.2013 kl.12:58

Mariell vikøren: jeg også!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:05

tinehovind: Huff.. var vondt å lese at lillesøsteren din har gått gjennom noe sånn, og har fått ødelagt livet sitt så mye på grunn av det! har slitt mye med skolegangen min jeg også, men ikke i nærheten så mye som lillesøsteren din.. Jeg håper virkelig hun klarer å komme seg gjennom skolegangen, og at hun en dag klarer å komme seg ut i arbeidslivet og kommer seg videre!

Det er utrolig flott gjort av deg, og jeg tror uten tvil at du kommer til å gjøre en forandring!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:06

Christina: ja, og jeg syns det er synd at det er så mange flere enn meg som har gått gjennom dette.. er ingen som fortjener det!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:06

karinagulbr: tusen takk!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:06

Martine Kristine: Jaa, det er det:/

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:06

Emilie: huff, så trist at du også måtte gå gjennom noe slikt.. føler virkelig med deg, og håper du har kommet deg ut av det nå! og utrolig flott gjort av deg!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:07

jorfrid: Jeg har det veldig mye bedre nå, og jeg håper du også klarer å komme deg helt 100% over dette! jeg skjønner godt at du blir nervøs overfor ukjente, det hender at jeg også blir det. spesielt hvis det er mange ukjente i samme rom!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:08

pusenmalin: takk:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:08

avo: det var det også, men nå er jeg på en måte "glad" for at det skjedde, for det har gjort meg til den personen som jeg er i dag!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:10

Maren: Hei. Jeg vil bare begynne med å si at du fortjener ikke å bli mobbet - det gjør ingen! Og det er bra at du vertfall har en venn, da dette hjelper utrolig mye! En venn er bedre enn å ikke ha noen. For det andre så vil jeg si at du fortjener å leve, og at det er utrolig bra at det du hadde tenkt å gjøre forsvant! Jeg håper så inderlig at du får den hjelpen du trenger for å komme deg gjennom dette en dag, og at du får en bra og normal hverdag til slutt!:)

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:10

Zho blogger'n: Jepp, er helt enig!

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:11

chhristine: Tusen takk for en kjempefin kommentar! og ja, mobbing er noe av det værste som finnes..

Kristin Milde

07.01.2013 kl.13:11

kristinerosok: takk:)

Cecilie

07.01.2013 kl.18:49

Åh,fekk vondt inni meg av å lesa detta.. Håpe du har de bra nå jaffal..

Kristin Milde

10.01.2013 kl.20:02

Cecilie: Det har jeg:) og var ikke meningen at du skulle få vondt inni deg!

Skriv en ny kommentar

Jeg er en jente på 18 år som går siste året mitt på VGS i en liten kommune som heter Etne. Her på bloggen kan du lese om hverdagen min, og ting jeg interesserer meg for. Jeg kan kontaktes på kristiin_94@hotmail.com
Instagram

Annonser


ch1ll.no - Den nye blogglistench1ll.no - Den nye blogglisten
hits